• Cetnarskiego 33, 37-100 Łańcut
  • semperfidelis.pl@wp.pl
Fundacja Semper Fidelis na posiedzeniu Rady Powiatu w Krakowie

2 marca, 2023

W dniu 22.02.2023 r. na 50-te posiedzenie Rady Powiatu w Krakowie, która odbyła się w auli Starostwa Powiatowego w Krakowie, przybyła delegacja Fundacji Semper Fidelis na rzecz Archidiecezji Lwowskiej, by podziękować całej społeczności powiatu krakowskiego za pomoc udzielaną ofiarom wojny w Ukrainie. Poseł na sejm RP Kazimierz Gołojuch, będący jednocześnie przewodniczącym Komitetu Honorowego Fundacji Semper Fidelis na rzecz Archidiecezji Lwowskiej, podziękował Radzie Powiatu w Krakowie i Zarządowi Powiatu za nadzwyczajne zaangażowanie od początku wojny w pomoc potrzebującym, tak poprzez zbiórki darów, pomoc uchodźcom i inne działania humanitarne. Głos zabrał również proboszcz parafii Bazyliki Metropolitalnej we Lwowie ks. prałat Jan Nikiel, który w swoim wystąpieniu opowiedział o realiach wojny, skali tragedii, ale też nieustannej pracy tysięcy ludzi, którzy codziennie angażują się w działania pomocowe. Poseł Gołojuch wraz z księdzem Nikielem oraz prezesem Zarządu Fundacji Semper Fidelis Henrykiem Rydzikiem i współpracownikiem tej fundacji Januszem Cierpiszem wręczyli wszystkim radnym okolicznościowe podziękowania.
Informacje o pobycie delegacji można znaleźć również na stronie Starostwa Powiatowego w Krakowie.

Link do informacji